Vijverbeek viert duurzaam schoolfeest

Op zaterdag 18 mei organiseert basisschool Vijverbeek haar duurzaam schoolfeest met LEF: lokaal, ecologisch en Fairtrade. Eén van de stimulansen hiervoor was de gemeentelijke prijs ‘School met het beste klimaat’ die de school in 2018 won, in de vorm van een financiële bijdrage voor een duurzaam schoolfeest.

De gemeente zet ieder jaar in op een andere doelgroep om het draagvlak voor het klimaatactieplan en de bijdrage aan klimaatacties te diversifiëren. Vóór de ‘School met het beste klimaat’ was er de succesvolle campagne ‘Straat met het beste klimaat’ en dit jaar loopt de campagne ‘Bedrijf met het beste klimaat’.

Vijverbeek ging op zoek naar heel wat duurzame alternatieven voor haar schoolfeest. Op het menu staan lokale biologische sappen en streekgebonden bieren geschonken in herbruikbare bekers. De chips worden vervangen door een gezonde variant: appelchips uit Asse. Je kan proeven van ambachtelijk ijs en verschillende biologische producten. Een van de animaties is een mobiele, educatieve boerderij.

De school heeft reeds een mooi palmares op vlak van verduurzaming, waardoor de gemeente haar nomineerde als ‘School met het beste klimaat’. Zij won deze prijs dankzij haar uitgebreide portfolio aan klimaatacties. En nu zet zij deze ingeslagen weg verder met een duurzaam schoolfeest. Het schoolfeest vindt plaats in de school Vijverbeek (Nieuwstraat 124, Asse) en start om 11 uur. Meer info: http://www.bsvijverbeek.be/

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk