Reacties op Klimaatmars Asse

Er komen gemengde reacties op de klimaatmars van de Assese schoieren. Van den Cruijce en Johan De Rop (allebei N-VA) , de huidige en de volgende schepen van Jeugd en Onderwijs, sturen een open brief an de organisatoren van de Klimaatmars waarin ze hen vragen om concrete voorstellen te doen: “Juliie zeggen dat er iets moet gebeuren … maar we willen ook graag horen wat er moet gebeuren … We willen dat jullie, samen met leerlingen en leerkrachten, concrete voorstellen doen. We willen graag komen luisteren naar die voorstellen. Wees heel concreet. Zeg ons waar er een extra fietspad, een nieuw stuk groen moet komen”.

Zelf stellen De Rop en Van den Cruijce voor om elke dag met de fiets naar school te komen. “We willen dat jullie, samen met leerlingen en leerkrachten, concrete voorstellen doen. We willen graag komen luisteren naar die voorstellen. Wees heel concreet. Zeg ons waar er een extra fietspad, een nieuw stuk groen moet komen.”

Een ander geluid was te horen op de gemeenteraad. Erik Beunckens (ZR-VOLK) stelde dat hij er een probleem mee had dat de klimaatmars vanuit de gemeentelijke scholen zou georganiseerd zijn. “De gemeente is hier inrichtende macht en heeft niet verhinderd dat dit als een verplichte activiteit werd voorgesteld,” stelde Beunckens. “We moeten onze kinderen niet voor iemands kar laten spannen”.

“Niet de gemeentescholen maar GO! Vijverbeek heeft de klimaatmars georganiseerd,” antwoordde schepen Van den Cruijse, “Zij hebben de andere scholen uitgenodigd. Het is de verantwoordelijkheid van de directie om te bepalen wat kan en wat niet kan. Zij moeten zich ook verantwoorden tegenover de ouders”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk