Voetbaloverzicht: KSKL Ternat wint laatste derby

In eerste provinciale zorgde KSC Grimbergen voor de stunt van de speeldag. Het versloeg Diest met 3-1 en zet zijn sterke reeks verder. Sota opende de score voor de thuisploeg na geharrewar voor doel. De bezoekers maakten snel gelijk maar Nasa zorgde voor de 2-1 ruststand. Na de pauze ging Diest op zoek naar de gelijkmaker maar vond geen opening in de secure thuisdefensie. In blessuretijd legde Sota de 3-1 eindstand vast.

VK Liedekerke nam op de valreep afstand van Bertem-Leefdaal. In blessuretijd zag de scheidsrechter handspel en Desaegher liet de elfmeter niet onbenut. FC Borght-Humbeek kwam op het veld van leider Linden 20 minuten voor tijd 0-1 voor via de ingevallen Hay. De vreugde was van korte duur want tien minuten voor tijd legde van Cleynenbreugel de 1-1 eindstand vast.

Laatste derby voor fusie

Massale opkomst in tweede provinciale B voor de derby tussen KSKL Ternat A en Wambeek A. De laatste derby voor de fusie werd beslecht in het voordeel van de thuisploeg dat in de tweede helft drie keer scoorde. Verbelen zorgde op het uur voor de 1-0. Even later zette Sleewaegen zich goed door en verdubbelde de voorsprong. Sterkhouder Van Der Putten zette de kers op de taart. Schepdaal won in extremis van Kraainem na een laat doelpunt van Pasteleurs.

Voor SK Leeuw was het tegen rode lantaarn Beersel-Drogenbos A even schrikken na de 0-1 van Duret maar twee treffers van Berth en een doelpunt van Imberechts zorgden voor de 3-1 overwinning. Lennik en BOKA United gingen stevig uit de startblokken. Dat resulteerde in een snel bezoekend doelpunt van Van Herreweghe en de even snelle gelijkmaker van Roofthooft. Op het halfuur legde Kempenaers de 1-2 eindstand tegen de netten.

Mazenzele-Opwijk A in extremis

In derde provinciale C kwam koploper Mazenzele-Opwijk A 2-0 tegen Boskant Peizegem 2-0 voor maar Van den Eede en Tona hingen de bordjes gelijk. Net voor affluiten kopte Dupont de winning-goal alsnog tegen de netten en bezorgde een opgeluchte thuisploeg de zege. Asse-Ter-Heide kwam op het veld van Kobbegem voor na een treffer van Aqifi. Nog voor het kwartier werd Floru met rood naar de kleedkamer gestuurd en de thuisploeg tot tien herleid. Ondanks de numerieke minderheid maakte Weckx gelijk en Kobbegem ging op en over de bezoekers na een tweede doelpunt van Weckx. Van den Driessche beslist vijf minuten voor tijd definitief de wedstrijd.

In derde D wonnen zowel Herne als Groot-Dilbeek A eenvoudig hun wedstrijden. Herne legde Pepingen-Halle B met 0-3 over de knie en Groot-Dilbeek A ondervond geen moeite met hekkensluiter BOKA United B. Ook Hekelgem vond gemakkelijk de weg naar de netten. Het won met 0-4 van Negenmanneke na doelpunten van Boeykens, De Block, Traore en Vanoudenhove.

 

Topartikels bij Goeiedag.be