Broeder André Retsin overleden

Broeder André Ratsin, oud-directeur van het Ascanusinstituut te Asse (De Kleine Wereld) en Terheide (De Leerheid) is oveleden. Dat gebeurde in Gent op de leeftijd van bijna 87 jaar. Broeder André was ruim 69 jaar lid van de congregatie van de Broeder van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Als bewonderaar van Priester Glorieux stelde hij zich ten dienst van het onderwijs.

Hij stond als leraar in de klas in Merchtem en Asse waar hij directeur werd. Op 1 juni 1992 ging hij officieel op pensioen. Niettemin bleef hij hard werken . Van vergadering naar vergadering reed hij vanuit Oostakker naar Merchtem, Hamme, Oppem en Brussegem .

De uitvaart van Broeder Retsin is op 16 maart om 10.30 uur in de kapel van het Glorieux-instituut te Oostakker.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk