Len redt maatje Milan van verstikking

Hoe koelbloedig kan een 11-jarige zijn? Heel koelbloedig zo blijkt, toch als je Len Van Audenhoven heet. Woensdagmorgen, zo tegen het einde van de speeltijd aan, op de gemeentelijke basisschool Ten Bos in Peizegem verslikt Milan Verhaegen zich in een stukje wortel. Het verkeerde keelgat ingeschoten. “Ik dacht dat ik ging stikken maar ik kon toch nog wat geluid uitbrengen,” zucht de jongen. Gelukkig was zijn maatje Len in de buurt om hem van de  verstikkingsdood te redden.

Held klein
Len Van Audenhove (links) en Milan Verhaegen (rechts)

11mLen is een trouwe fan van Bay Watch en hij had onlangs een aflevering gezien waarin een personage van de verstikkingsdood wordt gered met de Heimlich greep. Len sleg onmiddellijk zijn armen om het middel van Milan en drukte drie keer fors op zijn buik. Het stukje kwam los en Milan kon weer naar adem happen.

“Wat zijn we die jongen dankbaar,” zeggen Gilbert en Karine, de mama en papa van Milan. “We mogen er niet aan denken wat er zou kunnen gebeurd zijn als Len niet zo koelbloedig was geweest”. Na de speeltijd vertelden Len en Milan hun verhaal aan de juf van zedenleer. In de klas van juffrouw Maria, het zesde leerjaar was iedereen snel op de hoogte van wat er was gebeurd. Len kreeg in Ten Bos al snel de bijnaam ‘onze held’ maar zelf blijft hij daar heel nuchter bij.

Op 28 maart wordt de jonge held op school geëerd door burgemeester Maarten Mast en het gemeentebestuur.

Foto: Len (links op de foto) en Milan (rechts op de foto).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk