Burgemeester Beerens stelt perimeter in

Burgemeester Beerens (Open VLD) heeft een perimeter ingesteld voor twee jongvolwassenen uit Opwijk wegens ongepast gedrag in het uitgangsleven. “Op twee fuiven gedroegen zij zich opruiend en agressief, ook naar de politie toe. Ze werden opgepakt, maar wat later weer door Justitie vrijgelaten”, aldus de burgemeester.

“Vorige week nodigde ik hen uit voor een gesprek, maar zij stuurden hun kat. Ik nam dan ook de maatregel die Justitie in feite had moeten nemen. Ze mogen één maand lang (vanaf 8 maart) niet in de buurt – de perimeter is ingesteld op 250m – komen van een fuif in Opwijk. Hun aanwezigheid is voor de politie al voldoende om ze op te pakken.

“Ik kan die maatregel maar voor één maand nemen, maar ik kan ze desnoods verlengen met een bijkomende maand. Daarmee wil ik een voorbeeld stellen en hopen dat het uitgangsleven door hun gedrag niet langer meer verziekt wordt.”

Het duo komt naar een fuif, maakt er kabaal en krijgt daarbij ondersteuning van een aantal meelopers. Als de politie eraan komt, keren ze zich tot hen. Dat gebeurde in de Sint-Pauluszaal en recent ook in jeugdhuis Nijdop.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...