Berg zwerfvuil in Ter Heide

In tijden van groeiend milieubewustzijn is het ontgoochelend te zien hoeveel zwerfvuil achteloos wordt achtergelaten in de natuur. De KWB van Asse-ter-Heide haalde op zaterdag 24 maart een berg zwerfvuil bij mekaar in Asbeek en Ter-Heide.

Het meeste zwerfvuil werd aangetroffen op plaatsen waar geen huizen staan. Dit kan niet anders dan betekenen dat fietsers, ruiters en voetgangers hun lege drankverpakkingen (blikjes en pet flessen) dumpen i.p.v. ze thuis in de PMD zak te stoppen. Ook automobilisten die in hun wagen een middagpauze nemen laten hun verpakkingen en snackafval achter in de wegberm.

Hoog tijd dat achteloze consumenten beseffen hoe schadelijk hun wegwerp gedrag wel is. Zwerfafval dat niet wordt verzameld door vrijwilligers blijft jarenlang onze natuur bevuilen. Hulde aan de KWB’ers en de vele andere vrijwilligers die dat zwerfvuil op regelmatige tijdstippen verzamelen. Het zwerfvuil van zaterdag werd verzameld bij het begin van de Groenstraat en afgevoerd door het gemeentepersoneel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk