Projectontwikkelaars veranderen centrum Asse

Momenteel wordt er werk gemaakt van bouwprojecten die het aanzicht van het centrum van Asse grondig wijzigen. Op de hoek van het Gildehof en de Kalkoven zijn de werken voor een winkel-wooncomplex al aardig opgeschoten en op de hoek van de Nieuwstraat met de Kalkoven wordt aanstalten gemaakt om ook daar een complex van winkels en appartementen te bouwen.

Het tweede project is veel groter dan de Residentie Gildehof. Met 52 appartementen en 8 winkels, verspreid over twee gebouwen, zal de Nieuwstraat er helemaal anders uitzien. Momenteel is de achterbouw van een aantal panden al gesloopt, binnenkort komt ook de voorzijde (Nieuwstraat) aan de beurt. Na de verhuis van Alexander Grill naar het gebouw van de voormalige fotowinkel, kunnen de werken een aanvang nemen.

52 nieuwe appartementen, 10 penthouses, ondergrondse garages en 8 winkelruimtes, dat is het project Ter’Asse op de hoek van de Nieuwstraat en de Kalkoven: twee gebouwen (eentje op de vroegere Panossite (maar in het totaal worden 7 panden gesloopt) en eentje dat uitgeeft op de parking van het Gildehof) met appartementen en commerciële ruimtes.

Het nieuwe project komt in de plaats van een aantal panden in de Nieuwstraat. Het bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn, o.m. via een binnentuin. Op het gelijkvloers komen winkelpanden, daar bovenop drie lagen met appartementen en nog een toplaag met penthouses.

Het pleintje aan de andere zijde van de Nieuwstraat (momenteel als parking gebruikt) krijgt een andere, groenere invulling en moet bijdragen tot de vergroening van het dorpscentrum. De bouw van Ter’Asse zou in augustus 2020 klaar moeten zijn.

Op de hoek van de Prieelstraat en de Steenweg (aan het zelfde kruispunt dus) wordt de leegstaande sportwinkel omgevormd tot een pizzeria die deel uitmaakt van de groep nv Pizza Belgium. Ze zullen zich specialiseren in het afhalen en aan huis bezorgen van pizza’s. Dat laatste zou gebeuren met elektrische fietsen en scooters.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk