Lof voor Lode

De laatste gemeenteraadszitting van 2018 is meteen ook de laatste zitting van het huidige gemeentebestuur. Na 1 januari worden nieuwe raadsleden en nieuwe schepenen ingezworen. Dat betekent ook dat een aantal leden van de gemeenteraad niet meer terug zullen keren. Dat is o.m. het geval voor Lode Pletinckx, de voorzitter van de raad. Maar ook voormalig burgemeester Michel Vanhaeleweyck en stemmenkanon Maria Le Rut beleefden hun laatste raadszitting.

ASSE Lode Pletinckx Halven DuvelNa de punten aangebracht door het schepencollege waren er geen punten van de oppositie. Er was dus enkel nog tijd om ‘vragen’ te stellen. Erik Beunckens (ZR-VOLK) stelde geen vraag maar sprak woorden van lof voor gemeenteraadsvoorzitter Lode Pletinckx die sinds 1977 onafgebroken in de gemeenteraad zit, eerst als schepen, later als gewoon raadslid. Beunckens prees vooral de onpartijdigheid van Pletinckx, zijn geduld om iedereen te laten uitspreken en zijn respect voor ieders mening.

Ook burgemeester Van Elsen loofde Lode Pletinckx voor zijn jarenlange inzet. Hij herinnerde aan de lovende woorden die Lode Pletinckx uitsprak bij het overlijden van burgemeester Herman Van Esen, vader van Koen. “Wel Lode, de kwaliteiten die je toen aan mijn vader toedichtte herken ik ook dagelijks bij jou”.

Hierop nam Lode Pletinckx zelf het woord. Hij gaf uitleg bij zijn ‘halve duvel’ na de gemeenteraad en bedankte heel wat collega’s en politieke vrienden. Hij had ook woorden van dank voor Lander Van Drogenbroeck en zijn management team die de werking van de gemeente en de gemeenteraad ondersteunen. “Normaal ben ik erg op mijn hoede als mensen de loftrompet steken,” zei Lode Pletinckx, “maar vandaag ben ik niet wantrouwig want ik voel dat uw woorden welgemeend zijn”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk