Jo Van Backlé (91) overleden

Geen televisiespelletje op de BRT of ‘meester’ Van BacklĂ© was aanwezig om te controleren of alles correct verliep. Georges ‘Jo’ Van BacklĂ© was gerechtsdeurwaarder en werd een BV dank zij zijn werk voor de televisie. Van de jaren ’60 tot de jaren ’90 dook hij op in allerlei spelletjes en quizen. Meester Van BacklĂ© was er reeds bij toen Tony Corsari het spelletje ‘Een tegen Allen’ presenteerde.

Hij was ook aanwezig als ‘toeziend oog’ bij o.m. ‘100.000 of niets’ en ‘Pak de Poen’. Van BacklĂ© viel vooral op door zijn flegmatiek optreden, een beetje met een Engelse ‘stiff upper lip’. Ook in ‘Spel zonder grenzen’ en ‘Eurosong’ trad Jo Van BacklĂ© aan om tijden op te meten of het aantal stemmen van kijkers mee te delen.

Daarnaast keek hij ook toe op het correct verloop van Lotto-trekkingen. Tot in de jaren negentig was Van BacklĂ© ook verantwoordelijk voor de samenstelling van de Radio 2 Top 30. Jo Van BacklĂ© was een heel grote mijnheer. Hij kwam wel vaker in beeld op televisie maar vreemd genoeg bestaan er nauwelijks foto’s van hem. Op de foto: Jo Van BacklĂ© en de jonge presentator Luc Appermont. De uitvaart vindt plaats in de Sint-Gorikkerk in Kobbegem op zaterdag 29 december om 10.30 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk