Jo Van Backlé (91) overleden

Geen televisiespelletje op de BRT of ‘meester’ Van Backlé was aanwezig om te controleren of alles correct verliep. Georges ‘Jo’ Van Backlé was gerechtsdeurwaarder en werd een BV dank zij zijn werk voor de televisie. Van de jaren ’60 tot de jaren ’90 dook hij op in allerlei spelletjes en quizen. Meester Van Backlé was er reeds bij toen Tony Corsari het spelletje ‘Een tegen Allen’ presenteerde.

Hij was ook aanwezig als ‘toeziend oog’ bij o.m. ‘100.000 of niets’ en ‘Pak de Poen’. Van Backlé viel vooral op door zijn flegmatiek optreden, een beetje met een Engelse ‘stiff upper lip’. Ook in ‘Spel zonder grenzen’ en ‘Eurosong’ trad Jo Van Backlé aan om tijden op te meten of het aantal stemmen van kijkers mee te delen.

Daarnaast keek hij ook toe op het correct verloop van Lotto-trekkingen. Tot in de jaren negentig was Van Backlé ook verantwoordelijk voor de samenstelling van de Radio 2 Top 30. Jo Van Backlé was een heel grote mijnheer. Hij kwam wel vaker in beeld op televisie maar vreemd genoeg bestaan er nauwelijks foto’s van hem. Op de foto: Jo Van Backlé en de jonge presentator Luc Appermont. De uitvaart vindt plaats in de Sint-Gorikkerk in Kobbegem op zaterdag 29 december om 10.30 uur.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...