Wapenstilstand overal herdacht

Op 11 november 2018 was het precies 100 jaar geleden dat in een bos nabij Compiègne de wapenstilstand getekend die een einde maakte aan de eerste wereldoorlog waarin niet alleen 9 miljoen soldaten maar ook evenveel burgers het leven lieten. Deze verjaardag werd overal ingetogen gevierd met bloemen, toespraken, het planten van vredesbomen en meer. Onze fotograaf probeerde zoveel als mogelijk aanwezig te zijn in Merchtem en Asse maar moest toch een beroep doen op de bereidwillige hulp van collega’s.

ASSE 11 november 1 ASSE 11 november 2

In Asse werden bloemen neergelegd aan het monument aan de Gasthuiskapel. Schoolkinderen kregen een vooraanstaande rol in de huldiging van de gesneuvelden.

PEIZEGEM 11 november

Ook in Peizegem werden bloemen neergelegd op de stille weide en werden de namen van de gesneuvelde Peizegemnaren in de eerste wereldoorlog afgeroepen.

MERCHTEM Boom gepant MERCHTEM Boom gepant 2

In Merchtem werd een vredesboom geplant op het verkeerseiland in de buurt van het Sofie Mot pleintje. Burgemeester De Block werd geassisteerd door de kinderburgemeester, door commissaris Scrayen en door Paul Van Den Eynde, voorzitter van de Kring van Oud-Soldaten.

BRUSSEGEM 11 november

In Brussegem organiseerde ‚ÄėFitness voor de Ziel‚Äô een viering rond ‚Äėvrede‚Äô in de kerk van Brussegem. Nadien volgde de offici√ęle plechtigheid met neerlegging van kransen en toespraken. Ook hier speelden kinderen een vooraanstaande rol.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk