Hallucinant: 20 rijbewijzen ingetrokken

Bij uitgebreide snelheidscontroles in de zone AMOW (op 30 en 31 oktober) werden niet minder dan 20 rijbewijzen ingetrokken. De (trieste) hoofdvogel werd afgeschoten door de automobilisten op de Brusselsesteenweg in Merchtem. Daar reden 147 van de 218 voertuigen (= een betreurenswaardige 67,4%) te snel. De topsnelheid was 124 km per uur waar maar 50 km mocht gereden worden. Bij deze controle alleen al werden negen (!) rijbewijzen ingetrokken.

Ook op andere plaatsen blijken de autobestuurders hardleers. Op de Steenweg in Mazenzele reed meer dan 1 op 3 bestuurders te snel. Op de Pontbeek in Zellik zelfs meer dan 1 op 2. Op de Brusselsesteenweg in Zellik reed 65% te snel en op de Windberg in Wemmel maakte 30% dezelfde fout.

Op dinsdag 30 oktober (controles in Merchtem en Mazenzele) zorgde gure weersomstandigheden (regen en wind) voor nog meer gevaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk