'Stadsmakers' gezocht voor nieuw leven op Asiat

Onder de noemer ‘stadsmakers’ lanceert Vilvoorde een oproep aan creatieve mensen, ondernemers en/of groepen die een tijdelijk project willen en kunnen realiseren op de Asiatsite.

Op 1 oktober kreeg stad Vilvoorde de sleutels voor site van de voormalige legerkazerne Asiat overhandigd door het ministerie van Defensie. Het beheer en het gebruik van de site komt zo in handen van de stad in afwachting van de definitieve verwerving.

Om verdere verloedering tegen te gaan wil de stad via tijdelijke ingrepen de plek alvast een nieuwe dynamiek geven.

In afwachting van een definitieve invulling biedt de site immers tal van mogelijkheden om te experimenteren met ruimte, om evenementen te organiseren en hopelijk ook om een oplossing te bieden aan specifieke noden die leven bij de bevolking. “Een stad wordt immers niet alleen gemaakt door het stadsbestuur. Daarom deze oproep aan geïnteresseerde stadsmakers om samen te werken om van de oude vervallen legersite een hip en bruisend stadsdeel te maken”, aldus burgemeester Hans Bonte.

Wil je graag een concrete bijdrage leveren in de heropleving van de Asiat? Schrijf je dan in via stadsmakers@vilvoorde.be. Op 1 december om 10 uur krijg je de kans om de site zelf te bezoeken.

Meer info over aanpak en procedure kan je vinden op www.vilvoorde.be/stadsmakers.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise