Tweede fase om perrons te verhogen

Sinds maart van dit jaar zijn NMBS en Infrabel bezig met het verhogen en het vernieuwen van de perrons in het station van Asse. Perron 2 (Dendermonde-Brussel) zal eind september helemaal klaar zijn, de werken aan perron 1 (Brussel-Dendermonde, aan de kant van het station dus) zullen op 8 augustus van start gaan. De werkzaamheden zullen voorjaar 2019 klaar zijn. NMBS en Infrabel investeren 1,2 miljoen euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Asse.

De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige led-verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen vanuit de parking en het voetpad integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage, kinderwagens, …

Geen treinverkeer op 25 en 26 augustus

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Om de plaatsing van nieuwe perronboorden toe te laten, zal er in het weekend van 25-26 augustus 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. De NMBS legt hiervoor vervangbussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie de website www.nmbs.be, de NMBS-app of de affiches in het station raadplegen.

Op de parking naast perron 1 zal er tussen 8 augustus en eind december 2018 omwille van de werken niet of maar gedeeltelijk kunnen worden geparkeerd. Reizigers worden aangemoedigd om indien mogelijk met de fiets naar het station van Asse te komen of hun auto te parkeren op de gratis parking aan de Asphaltcosite.

Het treinaanbod vanuit het station van Asse is sinds het jongste vervoersplan verder uitgebreid. Zo rijden er sinds december ‘s avonds 2 extra treinen op de verbinding S10 (Dendermonde – Asse – Brussel – Jette – Aalst) en 1 extra trein op de verbinding S3 (Zottegem – Brussel – Dendermonde).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk