Werken Gentsesteenweg

In opdracht van het gemeentebestuur en AWV voert de firma IR De Jonge & Zoon nv enkele werken uit op de Gentsesteenweg. De werken kaderen in het heraanleggen van het Sint-Hubertusplein en de Kapellestraat.

Concreet worden volgende zaken aangepakt: de vernieuwing van de betonnen rijbaan (richting Aalst), het aanleggen van het fietspad en van een nieuwe bushalte.  De werken starten op 6 augustus en zijn onder voorbehoud van goede weersomstandigheden afgerond op 31 augustus.  Verkeerslichten moeten verkeer in beide rijrichtingen mogelijk maken. De lichten worden ingesteld in functie van de verkeersdrukte.

Tijdens de werken wordt het kruispunt Kapellestraat – Gentsesteenweg afgesloten. Plaatselijk verkeer kan een omleiding volgen via Lepelstraat en Heuvelstraat. Doorgaand verkeer kan een omleiding volgen via Domentstraat, Eeckhoutstraat en Putstraat (grondgebied Meldert).

Voor fietsers voorziet de aannemer een doorgang aan de zijde van het Sint-Hubertusplein. Indien dit toch niet mogelijk zou zijn, moeten fietsers t.h.v. de verkeerslichten oversteken. Hiervoor zal de aannemer dan een bijkomende oversteekplaats markeren t.h.v. Gentsesteenweg 315.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk