Toch pluimvee op jaarmarkt

De tentoonstelling van pluimvee op de jaarmarkt van 21 augustus heeft aan een zijden draadje gehangen maar kan nu toch doorgaan. Omdat de bevoegde overheidsdiensten de verspreiding van de ziekte van Newcastle in de hobbysector wilde tegengaan werden alle ‘verzamelingen van pluimvee en hobbypluimvee’ verboden vanaf 2 juli.

Gelukkig neemt het Voedselagentschap vanaf 1 augustus nieuwe maatregelen waarbij tentoonstellingen van pluimvee wel kunnen plaatsvinden, weliswaar onder een aantal voorwaarden. Zo blijft de verkoop van pluimvee door hobbyhouders verboden en moeten ze – bij tentoonstellingen – vaccinatiebewijzen kunnen voorleggen aan de markthouders. Het gedeelte pluimvee van de jaarmarkt kan dus toch doorgaan, zo meldt burgemeester Eddie De Block.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk