Asse neemt Finse piste in gebruik

Op de vroegere Asphaltcosite werd maandagavond de Finse piste officieel ‘ingelopen’. Schepen van sport Rik De Baerdemaeker was een gelukkige man in trainingspak. Burgemeester Van Elsen (CD&V) mocht iedereen welkom heten op de locatie van de voormalige asfaltfabriek. Daar werden in de voorbije maanden twee Finse pistes aangelegd: eentje van 400 meter en eentje van 600 meter. Je kan de twee pistes verbinden en zo precies een kilometer lopen op een ondergrond van boomschors.

De asphaltcosite (zo’n drie ha) verenigt een veiligheidscampus (brandweer, parket en binnenkort ook politie) met ontspanning (’t Jass) en sport (de Finse piste). Binnenkort komt er ook nog een pendelparking voor ongeveer 200 wagens bij.

De piste van 400 meter werd aangelegd rond de Vogelakker, de piste van 600 meter rond de evenementenweide. Beide pistes vervangen een looppiste op de Vijverbeekstite. Bij het aanleggen van de piste werden boordstenen gebruikt om het ‘uitdeinen’ van de piste te voorkomen. De ondergrond bestaat uit verschillende lagen. Het geheel heeft een kostenplaatje van 93.000 euro. Binnenkort wordt de laatste hand gelegd aan de verlichting van beide pistes.

De korte piste krijgt een bewegingsmelder, de grotere piste krijgt een drukknop om de verlichting in werking te stellen.

ASSE Finse piste 2 ASSE Finse piste 3

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk