Rotary organiseert Trofee van het Nederlands

Voor de 27ste keer al organiseerde Rotary Club Asse haar Trofee van het Nederlands. In Den Horinck in Zellik kwamen leerlingen van vijf TSO scholen en vijf ASO scholen samen om er kun kennis en vaardigheden te tonen. Het doel van deze Trofee is het bevorderen van het correct taalgebruik van het Nederlands bij de laatstejaarsleerlingen van het middelbaar onderwijs (TSO en ASO) in de noordelijke Vlaamse rand van Brussel. Wij willen deze jongeren, in klassikaal verband, motiveren tot het correct gebruik van de spreektaal.

Op de wedstrijd wordt de taalvaardigheid van de deelnemers getest (TSO en ASO worden afzonderlijk beoordeeld) via twee spreekbeurten: een eerste spreekbeurt van 4 minuten over een zelfgekozen en op school voorbereid onderwerp en een tweede spreekbeurt van 3 minuten met een persoonlijke bespreking van een ter plaatse gekozen kranten- of tijdschriftartikel.

De winnaars waren: Lauren D’Hondt (Snt-Martinusscholen Asse) voor het TSO en Margaux Amant (Sint-Jozef Ternat) voor het ASO. Twee en drie voor het TSO waren Nick Matthys (GTSM) en Rico Meti (Sint-Donatus). Voor het VSO waren dat Fabian Pauwel (Sint-Jozef) en Fabio De Block (Sint-Donatus). De publieksprijzen gingen naar Yasmin Bakhat (TSO) en Fabio De Block (ASO) allebei van het Sint-Donatusinstituut in Merchtem. Op de foto (vlnr): Rico Meti, Yasmin Bakhat en Fabio De Block. Andere foto’s: de eerste kandidaten die het spreekgestoelte mochten betreden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk