Beenderen van oud kerkhof in Mollem

Asse Kerk MollemBij werken voor het heraanleggen van het dorpscentrum van Mollem werd grond uitgegraven rond de kerk. Hierbij kwamen resten van menselijke beenderen naar boven. Die beenderen waren duidelijk zichtbaar voor voorbijgangers, ondanks het feit dat de gemeente de aannemer de opdracht had gegeven bij de graafwerken voorzichtig om te springen met eventuele menselijke resten.

Het gemeentebestuur vroeg daarop de beenderen onmiddellijk af te dekken en verontschuldigt zich bij diegenen die met de overblijfselen geconfronteerd werden. Het gemeentebestuur benadrukt ook dat de omgeving van de kerk al heel lang niet meer wordt gebruikt als begraafplaats. De opgedolven beenderen zullen herbegraven worden in de groenzone rond de kerk.

(foto graafwerken is enkel illustratief)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk