Zes rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

De BOB Wintercampagne van de politiezone AMOW betrapte niet minder dan 16 automobilisten die achter het stuur zaten nadat ze gedronken hadden. Van 10 onder hen werd het rijbewijs voor 3 of 6 uur ingehouden, van 6 anderen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Die laatsten kunnen rekenen op een vonnis door de politierechtbank, een periode zonder rijbewijs en een financiële boete.

In Opwijk werden 144 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken, van een andere werd het rijbewijs ingehouden voor 3 uur en twee anderen moesten hun rijbewijs inleveren voor minimum zes uur.

In Asse werden 133 bestuurders gecontroleerd. Hier waren de resultaten nog verontrustender. Twee bestuurders mochten hun rijbewijs inleveren voor 3 uur, nog eens twee voor 6 uur en van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

In Merchtem tenslotte werden slechts 83 bestuurders gecontroleerd. Drie van hen waren hun rijbewijs voor 6 uur kwijt, twee anderen zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden.

Alle controles gebeurden in de nacht van zaterdag op zondag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk