Steltenloper breekt pols en ruggenwervel

Dimitri Verberckt (26) is een ervaren steltenloper die al 15 jaar deel uitmaakt van de groep. Zaterdagavond waren de Merchtemse Steltenlopers actief in de Bommeloptocht in Ronse. Dimitri liep op de hoogste stelten en gleed op een bepaald moment uit op een verkeersremmer op de Grote Markt. Hij smakte naar beneden en brak zijn pols en zijn vijfde ruggenwervel.

De onfortuinlijke steltenloper kreeg meteen verzorging toegediend en werd overgebracht naar het Glorieux ziekenhuis in Ronse. Daar werd hij geopereerd (zaterdagavond nog aan zijn pols, zondag aan zijn ruggenwervel). Hij zal nog een week op intensieve zorgen moeten verblijven. Daarna wacht hem een lange revalidatie.

Ondanks de lengte van sommige stelten zijn ongevallen bij de steltenlopers eerder schaars. Vorig jaar bijvoorbeeld werden 66 optredens afgewerkt zonder één ongeval. Toch leidt een val van de hoge stelten af en toe tot ernstige breuken. Voorzitter Roger Daelemans beklemtoonde dat de Steltenlopers er alles zullen aan doen om Dimitri bij te staan en hem – na zijn revalidatie – wanneer hij dat wil opnieuw in de groep op te nemen.

Van 25 april tot 6 mei trekken de Merchtemse Steltenlopers opnieuw naar Vietnam.

Foto: Dimitri was er 10 jaar geleden al bij in Roemenië.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk