Oudste inwoner Asse overleden

Vrijdag 5 januari overleed Adeline (Meter Lin) Bruyninckx, met haar 104 jaar de oudste inwoner van Asse. Zij is de moeder van Jaak Ockeley, voorzitter van Heemkring Ascania. Adeline is heel kranig gebleven tot op zeer hoge leeftijd. Zij had met de familie nog Kerstmis gevierd maar sindsdien ging het haar wat minder goed. Ze is stilletjes uitgedoofd.

Adeline Bruyninckx was afkomstig van Meldert maar kwam in 1942 naar Asse-Ter-Heide na haar huwelijk met Eugene Ockeley. Haar geheim op lang leven: geen medicijnen en elke dag voldoende beweging. De uitvaartplechtigheid in de Sint-Hubertuskerk in Asse-Ter-Heide is zaterdag om 10 uur.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...