Politiek landschap van Asse wordt hertekend

Donderdagavond waren er twee persconferenties die één ding gemeen hadden: het politieke landschap in Asse wordt flink door elkaar geschud. In Relegem kondigde Zellik-Relegem aan dat het volgend jaar samen met de nieuwe partij VOLK naar de kiezer trekt. In Asse-centrum stelde de politieke beweging Anders zichzelf voor.

Het rommelt in de onderbuik van politiek Asse. Zellik-Relegem verbindt zijn lot aan de nieuwe partij VOLK. Tegelijk wordt de nieuwe politieke beweging Anders voorgesteld met Rita De Vos (Open VLD) als boegbeeld en lijsttrekker.

ZellikRelegem-VOLK za zich volgend jaar als ongebonden partij presenteren aan de kiezer. Zellik-Relegem krijgt de eerste 21 plaatsen, terwijl VOLK de plaatsen 22 tot 31 krijgt. Erik Beunckens (ZR) wordt lijsttrekker, Chris De Knop van VOLK wordt lijstduwer. “In de wetenschap dat ZR vorige keer drie zetels haalde, eindigt het kartel waarschijnlijk in de buurt van zes tot zeven zetels,” zegt Erik Beuckens. “Dit kan het politieke landschap in Asse hertekenen”.

Twee uur later werd in Asse de ‘politieke beweging’ Anders voorgesteld met Open VLD boegbeelden Rita De Vos en Yoeri Vastersavendts, Marc Verelst, voorzitter van het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf Asse (AGA), Bob Wellens (Vlaamse Volksbeweging) en Danny Van Hemelrijck (professor aan de VUB) en een aantal jongere krachten.

(Morgen meer informatie)

ASSE ZR VOLKS ASSE Anders

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk