Nieuwe pastoor wordt zondag aangesteld

Op zondag 5 november zal de pastorale zone De Bron zijn nieuwe pastoor verwelkomen met een ‘aanstellinsviering’ in de verschillende parochies. Om 9 uur gebeurt dat in de Sint-Antoniusparochie Bollebeek, diezelfde dag om 15 uur in de O.L.V.-ter-Noodt kerk in Merchtem.  Daarna volgt een receptie in zaal ’t Vijverdal. Op 12 november komt Mollem aan de beurt met een viering om 9 uur in de Sint-Stefanuskerk.

Goeiedag had een interview met Koen Verheire, de nieuwe pastoor. Je kan hier een paar uittreksels lezen. De volledige tekst vind je in het volgende nummer van Goeiedag.

Koen Verheire: “Iedereen, niet alleen een priester of een kloosterling, is geroepen om zijn eigen weg in het leven te vinden, zijn eigen talenten te ontdekken en ze naar best vermogen te gebruiken. Je leven is de vervulling van deze roeping. Hoe langer ik priester ben, hoe meer ik ontdek dat mijn leven hetzelfde is als dat van alle andere mensen. Zoals gehuwden trouw zijn aan mekaar, ben ik trouw aan Christus”.

“Het is de grote verdienste van Pater Karel dat hij zich omringd heeft met een groep van medewerkers met verschillende talenten en vaardigheden. Momenteel ben ik nog bezig om deze mensen en hun sterktes te leren kennen”.

“De paradox van het menselijk bestaan is dat ondanks onze grote vrijheid ons leven toch heel begrensd is. Je moet die vrijheid en die begrenzing zien te combineren”.

Koen Verheire is de nieuwe pastoor van Merchtem, Mollem en  Bollebeek. Hij woont in de pastorie van Mollem (zie foto: Koen Verheire in de mooie tuin van de pastorie).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk