Oud-burgemeester Vic Everaet ten grave gedragen

Een volle Sint-Pauluskerk woonde zaterdag de uitvaart bij van Vic(tor) Everaet die van 1995 tot 2000 burgemeester van Opwijk is geweest en een week eerder thuis op 83-jarige leeftijd overleed.
De ere-burgemeester studeerde voor maatschappelijk werker, huwde Anne-Marie Lindemans (die voor de toenmalige CVP gemeenteraadslid was) volgde haar naar Opwijk en werd in haar plaats gemeenteraadslid. De CVP had toen de volstrekte meerderheid. Hij was twee bestuursperiodes lang schepen en veroverde in 1995 als gewiekst onderhandelaar de burgemeesterssjerp, hoewel hij minder stemmen telde dan de zittende burgemeester Jan Michiels. Vooraf was overeengekomen dat de lijsttrekker ook burgemeester zou worden.
In 2000 verloor de CVP (na 48 jaar) zijn volstrekte meerderheid en werd Albert Beerens van coalitiepartner Open VLD voor het eerst (en voor drie jaar) burgemeester. In die legislatuur maakte Everaet een derde mandaat vol als schepen. Lutgard Van der Borght werd toen burgemeester. Daarna verliet hij de actieve politiek.
CD&V-voorzitter Willy Segers zei tijdens de serene uitvaartplechtigheid opgeluisterd door het kerkkoor Jubilate dat hij de drijvende kracht achter het Gemeenschapscentrum was en dat hij mensen samenbracht  over de partijgrenzen heen.
Vic Everaet had vier kinderen: Mieke (die namens de familie sprak), Jan, Karel en Kerlijne. Kerlijn werkt bij de VRT-nieuwsdienst. Mieke is een internationaal bekende keramiste.
Leden van het college van burgemeester en schepenen en gewezen Vlaams minister van Economie Eric Van Rompuy woonden de plechtigheid bij.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk