De daiven raiven ook voor 50-plussers

Na de – uitverkochte – workshopreeks ‘Asses, ‘t is 5 voor 12’ voor 20-ers, 30-ers en 40-ers, breidt het CC een vervolg aan deze reeks. Dit keer specifiek voor 50-plussers. Voor deze doelgroep vinden de workshops plaats op 15 en 22 maart, telkens om 20 uur in de Bibliotheek. Inschrijven kan via www.ccasse.be.

Voor het tweede jaar op rij staken het CC en meester-verteller Lode Pletinckx de koppen bij mekaar voor een workshop / cursus rond het Asses dialect. Dit keer richtten ze zich specifiek op de jongere generatie volwassenen van de 20-ers, 30-ers en 40-ers. De generatie die wel nog Asses verstaat (toch?), maar het misschien zelf niet meer spreekt? In de cursus worden onderwerpen uit hun leefwereld aangesneden.

Ook heel wat 50 plussers schreven in. Vandaar dat het CC nu een tweede workshopreeks “Asses” aanbiedt. Dit keer specifiek gericht naar de 50 plussers.

Assenaar en ex-leraar Lode Pletinckx neemt het publiek mee op sleeptouw: de herkomst  van de straatnamen, de specifieke klankkleur van het Brabants en natuurlijk ook een rondje woordenschat. De sappige verhalen (en een sappig biertje) zullen niet ontbreken, daar zorgt het door en door Asses panel  voor.

Wie tickets heeft voor de sessie van de jongvolwassenen, kan deze laten overboeken naar de 50+ sessie. Bent u 50+ en wenst u niet op de nieuwe data te komen, dan zorgen we voor een terugbetaling.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk