Dancing Carina mag (nog) niet heropenen

De voor vanavond geplande heropening van discotheek Carina op de Kalkoven in Asse gaat voorlopig niet door. Volgens burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) zijn er aan het gebouw nog te veel tekortkomingen op vlak van brandveiligheid.

Het bericht over de heropening verscheen gisteren in Het Laatste Nieuws en de nieuwe uitbaters, Louis Van der Slagmolen en Carine Van Vooren, kondigden het ook aan via hun Facebookpagina.

“De vorige uitbaters werden verplicht om de activiteiten van dancing Carina stop te zetten omwille van tekortkomingen op het vlak van brandveiligheid. De brandweer rapporteerde hierover in haar brandpreventieverslag van 30 juni 2016, waarna onmiddellijke sluiting werd bevolen”, zegt Van Elsen.

“Hoewel de nieuwe uitbaters al ernstige inspanningen ondernomen hebben om deze tekortkomingen weg te werken, zijn ze nog niet allemaal weggewerkt. De brandweer weigert een gunstig advies af te leveren, waardoor de heropening logischerwijs onmogelijk kan worden toegestaan. Dit werd besproken in een overleg tussen de brandweer, de burgemeester, de lokale politie en de nieuwe uitbaters.”

Als de nieuwe uitbaters toch beslissen om de zaak voortijdig te heropenen, zal de politie overgaan tot ontruiming. Het sluitingsbevel wordt in de tussentijd duidelijk zichtbaar uitgehangen aan het gebouw.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk