Carnavalist Miel Roosemont (67) is niet meer

In zijn woning in de Prieelstraat overleed zaterdag Miel Roosemont, prins Carnaval van Asse in 2008 en vele jaren een actieve carnavalist in Asse.

Hij werd 67 en overleed na een slepende ziekte. Miel was schilder van beroep, maar leefde zich daarnaast uit als carnavalist tot ver buiten Asse. Als actief lid van De Plezanterikken, de oudste carnavalsgroep van Asse, was hij er al bij vanaf de start van Asses carnaval eind jaren ’70. Ook zijn vrouw Andrée Verbeiren kreeg enkele jaren later de smaak te pakken.

Als hofmaarschalk van prins Louis (Reynders) in 1989 trad Miel toe tot de overkoepelende Raad van Elf van Asse en daarin bleef hij bijna onafgebroken actief tot hij een kleine twee jaar geleden ziek werd.

miel roosemont overleden 2Tien jaar geleden richtte Miel nog de carnavalsgroep Alle Bettes Heulpen op en lanceerde hij Carla Wettinck tot prinses Carnaval van Asse van 2006. In 2008 ging hij dan toch √©√©n keer zelf voor de titel van Prins Carnaval van Asse. Hij versloeg William ‚ÄėDen Bill‚Äô Van Laer van de Plezanterikken. In 2010 voerde hij met succes campagne om zijn schoondochter Nicky Blanckaert tot prinses van Asse 2011 te maken.

De begrafenisplechtigheid heeft plaats op vrijdag 4 november om 10 uur in de Sint-Martinuskerk van Asse, gevolgd door de teraardebestelling op het kerkhof van Asse.

Een laatste groet kan gebracht worden op woensdag 2 en donderdag 3 november van 19 uur tot 19.30 uur bij begrafenissen Van Hemelrijck, Edingsesteenweg 69 in Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk