Van Asse naar Brussel gaat sneller met de fiets

Ondanks het regenweer telde de Fietsersbond Asse zondag meer dan dertig deelnemers voor de eerste ‘File Beu-fietstocht’.

De fietstocht was een kennismaking met twee routes om pendelaars op een veilige en snelle manier met een tweewieler vanuit Asse richting hoofdstad te loodsen.

“Met de fiets sta je vanuit Asse op minder dan drie kwartier in het centrum van Brussel”, zegt woordvoerder Rob Noort van de Fietsersbond Asse.

“Je hoeft niet eens een geoefend fietser te zijn. Met de auto doe je er in de spits meestal langer over. Ook mensen die in geen twintig jaar op een fiets hebben gezeten, kunnen zo’n tochtje aan. Het is alleen even wennen en dapper zijn.”

De eerste route leidt de fietsers vanaf het station van Asse via de in aanleg zijnde AB-route langs spoorweg 60 naar Bekkerzeel om vervolgens langs de Jozef Mertensstraat, de Groot-Bijgaardenstraat naar het Weststation en uiteindelijk het Zuidstation te rijden.

De tweede alternatieve route loopt vanaf het Noordstation en brengt de fietsers via de Maria Van Hongarijelaan, Zellik centrum en de fietsknooppunten 4, 12 en 9 opnieuw naar het centrum van Asse. Beide routes zijn hieronder terug te vinden (klik op de plannen om te vergroten) of op de Facebookpagina van Fietsersbond Asse.

De vereniging wijst ook op het gezondheidsaspect en het financiële voordeel, want de fietsvergoeding die de werkgever betaalt kan maandelijks netto oplopen tot 100 euro.

De Fietsersbond Asse organiseert op zondag 5 juni van 14.30 uur tot 17 uur een Repair Café speciaal voor fietsen in de Vijverstraat 8 in Asse.

Op zondag 11 september wordt met de collega’s uit Aalst en Affligem van Aalst naar Brussel gereden via het traject dat ze graag tot de “AAAB”-fietssnelweg omgevormd zouden zien worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk