Affligem heeft thermische onkruidbestrijder

Nu het gebruik van pesticiden verboden is voor openbare besturen, zoeken de gemeenten volop naar milieuvriendelijke alternatieven om het onkruid te verdelgen op wegverhardingen, openbare parkings en voet -en fietspaden.

Het gemeentebestuur van Affligem koos, net als de collega’s van Liedekerke, Roosdaal en Ternat, voor de aankoop van een Greenkiller, een thermische onkruidbestrijder. Die vernietigt het onkruid op basis van stoom en heet water. De investering bedraagt 54.588 euro.

“Het is een multifunctionele trailer om onkruid en mos te bestrijden met enkel oververhit water. Het geluidsarme toestel is zo gebouwd dat twee mensen er gelijktijdig mee kunnen werken. De trailer is eveneens een hogedrukreiniger op heet water”, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA).