Brandweerzone geeft cijfers over inzet bomaanslagen Zaventem

De brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft voor het eerst cijfers vrijgegeven over haar inzet van mensen en middelen tijdens de bomaanslag op de luchthaven van Zaventem vorige week dinsdag.

De brandweer zette in totaal 90 mensen in. Nog eens 180 werden in stand-by gezet in de verschillende brandweerposten van de zone. De zonale dispatching werd bemand met 6 mensen.

Er werden 8 autopompen (blusvoertuigen), een ladder-, tank- en materieelwagen ingezet, alsook de medische ondersteuningseenheid (een container met een uitgebreid veldhospitaal).

Bij de brandweerdiensten rukten eveneens 7 ambulances uit en 5 commandovoertuigen. Deze laatste voor zowel de opdrachten op het rampterrein als voor de verplaatsingen naar de diverse coördinerende vergaderingen in het kader van het rampenplan.

“Door een strategische herverdeling van de middelen kwam¬†de dagelijkse hulpverlening niet in het gedrang.¬†We zijn de burger zeer dankbaar voor de vele dankwoorden die we tot op vandaag nog mogen ontvangen.¬†Het steekt ons een hart onder de riem, al blijven onze gedachten vooral uitgaan naar de mensen die een dierbare kwijt zijn of de betrokkenen die hierbij voor het leven getekend raakten.”

Topartikels bij Goeiedag.be