Scouts Mollem bouwen toch in Kasteelstraat

De Scouts van Mollem gaan dan toch niet bouwen op een deel van het speelplein aan de Landbeek, achter het kerkhof.

Het Autonoom Gemeentebedrijf Asse (AGA) had voor de realisatie van dit project een jaar geleden al een recht van opstal gekregen van het gemeentebestuur van Asse.

Maar van dat plan wordt nu afgezien. De gemeenteraad van Asse gaf vorige maandag een nieuw recht van opstal op het bestaande terrein van de Scouts in de Kasteelstraat.

“De locatie aan de Landbeek bleek niet ideaal”, zegt schepen van Jeugd Micheline De Mol (CD&V). “Er is geen buitenspeelruimte. Ook in het speelbos kunnen geen bouw- of uitbreidingswerken gebeuren en een alternatieve ontsluitingsweg via het bos is niet mogelijk. Ook de piste aan de Kouter, tegenover de kleuterschool, werd onderzocht. Dat is grond van de parochie. Maar ook dat terrein is te klein.”

Volgens De Mol heeft het huidige perceel aan de Kasteelstraat voldoende mogelijkheden. De nieuwbouw komt in het parkje naast de school, vlak tegen de aanpalende woning.

“Het gebouw krijgt twee bouwlagen van elk 200 m2. Momenteel hebben de Scouts achteraan een uitgebreide oppervlakte aan lokalen, allemaal op het gelijkvloers. Na afbraak komt er netto veel meer ruimte vrij voor speelruimte, parking en een kiss & ride en het terrein kan beter worden afgesloten. Ook de uitbreiding van de school wordt niet gehypothekeerd. Bovendien kan meteen worden gebouwd. De huidige Scoutslokalen kunnen blijven staan tot de nieuwbouw klaar is.”

Het AGA voorziet 300.000 euro voor de ruwbouw. De binnenafwerking moeten de Scouts zelf financieren. Het is de bedoeling dat de bouw nog dit jaar van start gaat.

Oppositiepartij N-VA onthield zich bij de stemming. Volgens raadslid Louis Lombaert weet in de omgeving haast niemand van de plannen. Hij vindt het ook niet kunnen dat het parkje met heel wat 18-jarige eiken en beuken moet wijken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!