Assenaar Thomas Boone opent unieke proefwinkel en lunchhuis

Op de Steenweg opent vandaag De Smaakmarkt, een nieuwe voedings- en drankenwinkel waar je tegelijk ook iets kunt eten en drinken. Alles wat op de lunchkaart staat wordt ook te koop aangeboden in de winkel. Initiatiefnemer is Assenaar Thomas Boone.

Boone (34), afkomstig uit Bollebeek en nu woonachtig in Kobbegem, is de nieuwe eigenaar van het gewezen pand van de Biokast, op de hoek van de Steenweg met het Rodenbachsteegje.

“Ik heb er altijd van gedroomd om als zelfstandige een eigen zaak op te starten”, vertelt hij. “Ik heb eerder de Standaard Boekhandel uitgebaat in Lennik en de voorbije twee jaar leidde ik een winkel van Tom & Co. Nu is het tijd voor een eigen zaak.”

Met de steun van zijn ouders en schoonouders richtte hij de voorbije twee maand De Smaakmarkt in. Boone noemt het een ‘proefwinkel en lunchhuis’, een voedings- en drankenwinkel met horeca onder een dak dus. Je kan er kopen wat je eet. Alles wat op de lunchkaart staat wordt ook te koop aangeboden in de winkel: een selectie wijnen, een speciaal aanbod bier, koffie en thee, plus broodjes, soep, quiches en andere bereidingen. Er zijn ook geschenkmanden.

“Bij het samenstellen van de menu kies ik zo veel mogelijk voor lokale ingrediënten, aangepast aan het seizoen”, vervolgt Boone. “Groenten en fruit van lokale boeren, lokaal geproduceerd gebak en bieren uit de streek. Ik streef naar lokale, duurzame en seizoensgebonden producten. Lukt dat niet, dan zoeken we een duurzaam alternatief aan concurrentiële prijzen.”

Thomas selecteert zelf de producten, bepaalt het lunchmenu en stelt de geschenkmanden samen. “Ik heb een opleiding gevolgd als biersommelier en ik heb ervaring als barista. Ik proef ook heel graag. Onze huissommelier Jos Pyck zorgt voor het selecteren van passende wijnen bij het ruime voedingsassortiment. Thuiskoks die een menu in gedachten hadden, maar niet meteen weten welke wijn hierbij te serveren kunnen elke zaterdag van 9 tot 18 uur bij Jos terecht voor advies.”

In de winkel, open van dinsdag tot zaterdag van 9 tot 18 uur, wordt Thomas bijgestaan door Carine, die ook al in de Standaard Boekhandel voor hem werkte.

“Ik heb heel veel tijd geïnvesteerd in de haalbaarheid van De Smaakmarkt. Het concept is een denkproces van jaren. Ik ben in elk geval optimist. Ik geloof ook hard in de commerciële kracht van Asse-centrum. Er waait sinds kort een nieuwe wind en er staan nog hippe zaken aan te komen.”

Op de feestelijke opening op zaterdag 26 maart is er een hapje en drankje voor alle geïnteresseerde passanten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk