'Nacht van de Korte Broek' toch nog een keer op Boekfos

De Scouts en Gidsen van Asse mogen nu toch nog een laatste keer hun ‘Nacht van de Korte Broek’ laten doorgaan in een tent op de Boekfos.

De voorbije weken was er beroering ontstaan omdat het schepencollege van Asse had beslist dat de jaarlijkse fuif, dit jaar gepland op 16 april, moest uitwijken naar het jeugdcentrum ’t Jass op de Asphaltcosite.

De capaciteit van die fuifzaal is echter veel kleiner dan de fuiftent die jaarlijks toch zo’n 1.500 bezoekers lokt. De jeugdbeweging zag zich ook geconfronteerd met vele praktische problemen, omdat de voorbereiding al volop bezig was.

Via de sociale media werden onder meer al protestfilmpjes gelanceerd. Ook politiek begon er druk op de ketel te komen, onder meer via oppositiepartij N-VA, maar ook bij Jong CD&V Asse was men erg ongelukkig over de beslissing, die eenzijdig door het college werd genomen.

Die laatste communiceerde maandag dat het college alsnog van mening is veranderd en de fuif dus nog een keer toelaat op de Boekfosparking.

“Ze hebben er begrip voor dat de late beslissing de organisatie voor te grote problemen stelt”, zegt Laurens De Brucker, voorzitter van Jong CD&V. “Het wordt sowieso wel de laatste keer op de Boekfos. Het schepencollege houdt vast aan de beslissing dat fuiven in de toekomst enkel kunnen plaatsvinden op de site van het jeugdcentrum. Achterliggende reden is ook het proces dat de omwonenden eerder wonnen in de overlast van de speelpleinwerking.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk