Hevige woningbrand in Louis De Bondtstraat

In de Louis De Bondtstraat in Zellik is maandag kort voor de middag de helft van een tweewoonst vernield door een uitslaande brand. In de woning was op het ogenblik niemand aanwezig. Er vielen dan ook geen gewonden.

De brand werd opgemerkt door arbeiders die aan de overzijde een veranda aan het plaatsen waren. Ze zagen dat de ramen van de woonkamer op het gelijkvloers plots explodeerden, wellicht omdat de brand binnenin al een tijdje smeulde waardoor de druk en de hitte te groot werd.

De brand sloeg daarop in alle hevigheid naar buiten. De brandweer was snel ter plaatse maar moest de brand eerst van buitenaf bedwingen. Pas daarna konden de spuitgasten binnen in de woning zelf verder blussen. Rond de middag was het vuur onder controle.

De schade aan de woning is zeer aanzienlijk. De bewoners, tevens de eigenaars, waren tegen dan al aanwezig, maar ze konden enkel toezien hoe hun woning in de vlammen opging.

Ze hebben het huis drie jaar geleden gekocht en hadden recent nog renovatiewerken uitgevoerd. Het gezin wordt voorlopig opgevangen bij familie.

Het linker gedeelte van de tweewoonst bleef gespaard. Politie en brandweer spreken zich niet uit over wat de brand zou kunnen veroorzaakt hebben. Een expert zal dat moeten proberen te achterhalen. Mogelijk zou het kunnen gaan om een kortsluiting.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk