‘Platina stuur’ voor Wilfried De Vriendt

Wilfried De Vriendt van de busfirma Reizen De Vriendt kreeg het erediploma “platina stuur”.

Reizen De Vriendt was tot 1998 gevestigd in Asse, tussen 1998 en 2008 in Opwijk en is nu terug te vinden in Lebbeke in een nieuwbouw in de ambachtelijke zone D’Helst.

Om het erediploma “Platina Stuur” te kunnen ontvangen moet een buschauffeur ten minste 40 jaar voltijds actief zijn in het beroep, minstens 2 miljoen km hebben gereden aan het stuur van een voertuig van gemeenschappelijk personenvervoer over de weg, geen verkeersongeval door zijn schuld hebben veroorzaakt en reeds houder zijn van het Gouden Stuur.

Wilfried, die naast buschauffeur ook vele jaren aan het hoofd stond van het familiebedrijf Reizen De Vriendt (gesticht in 1929 door zijn vader Emiel De Vriendt), voldeed als één van de weinige aan al deze criteria.

Wilfried kreeg de reismicrobe met de paplepel mee en is sinds 1964 actief in het Europese reisgebied. Zo organiseerde hij reizen naar alle denkbare landen in Europa.

Als chauffeur en gids doorkruist hij diverse keren alle landen van Portugal tot Turkije en van Noorwegen tot Sardinië, want onbekende bestemmingen prikkelen zijn nieuwsgierigheid en als gids wilde hij steeds meer kennis vergaren over culturen, kunst en de geschiedenis van diverse landen en streken.

Als we al zijn kilometers achter het stuur van een bus optellen, komen we aan 3 tot 3,5 miljoen km, of ongeveer 75 keer de wereld rond.

Reizen De Vriendt opendeurt in Lebbeke op 13 en 14 februari.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk