Tijdelijke parking voor UZ-VUB in Researchpark

In het Researchpark in Zellik komt een tijdelijke parkeerstrook voor het personeel van het UZ van Jette.

Aan de universiteits- en ziekenhuiscampus, ter hoogte van de Laarbeeklaan en de Dikke Beuklaan, wordt momenteel de tramlijn 9 aangelegd, die de campus zal verbinden met het metrostation Simonis. De werkzaamheden duren nog tot in 2017.

De campuspartners namen al flankerende maatregelen om zware verkeersproblemen en sluipverkeer te voorkomen, maar zochten nog tijdelijke parkeerzones voor automobilisten die enkel met de wagen naar het werk kunnen komen.

Het Researchpark in Zellik ligt op wandelafstand, via een 1,2 km wandel- en fietspad. Na overleg met het gemeentebestuur werd beslist om de rijstrook vanaf Hooghofkouter richting De Haak in te richten als parkeerstrook, goed voor 53 wagens. Dit deel wordt dan ook enkelrichting naar de Haak toe.

Ook Kranenberg, het gedeelte tussen Hooghofkouter en De Haak, wordt enkelrichting van De Haak richting Hooghofkouter. De markering van de parkeerplaatsen wordt woensdag 9 december uitgevoerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk