Drieste inbrekers viseren krantenwinkel

De krantenwinkel ‘Bij Chantal & Harry’ op de Kalkoven in Asse werd maandagochtend rond 4 uur het slachtoffer van stoutmoedige inbrekers, de tweede inbraak al in vier dagen. De buit is te verwaarlozen, maar de vitrine werd wel opnieuw aan diggelen geslagen.

Voor zaakvoersters Nathalie De Ridder en haar moeder Chantal was het de hele dag glasscherven ruimen, vegen en dweilen. Net als donderdagochtend, eveneens rond 4 uur, werd de dubbele beglazing van de vitrine vernield, met een ravage van glassplinters in de winkel als gevolg.

In feite ging het al om de vierde poging in minder dan twee weken, want eerder werd al tot tweemaal toe geprobeerd om via de achterliggende garage in te breken, wat niet lukte.

Volgens enkele buren die maandagochtend getuige waren zouden de inbrekers met drie zijn geweest, anderen zeggen met vier. Vermoedelijk was er een vrouw bij. “Ze parkeerden hun BMW-terreinwagen dwars. Er stond buiten ook iemand op de wacht met een wapen. Een buurvrouw dacht door het lawaai dat er een ongeval was gebeurd. Toen ze haar voordeur opende zag ze de man met het wapen en deed ze onmiddellijk de deur weer toe”, vertelt De Ridder.

Omdat het winkelalarm onmiddellijk begon te loeien, hadden de inbrekers weinig tijd. De kassa, die op enkele munten na leeg was, lieten ze staan. Er is enkel een kartonnen doos gestolen. “Ze hadden het natuurlijk gemunt op de sigaretten, het enige met wat waarde hier. De meegenomen dozen waren van sigarettenmerken, maar ze waren gevuld met loombandjes”, aldus Nathalie.

Volgens de politie Amow kwamen bij het buurtonderzoek alvast “enkele belangrijke gegevens aan het licht die verder onderzocht zullen worden”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk