Frituur Den Box uitgebrand na brandstichting

Frituur Den Box in de Benedenstraat in Asse (Walfergem) is afgelopen nacht volledig uitgebrand, als gevolg van een brandstichting.

Politie en brandweer werden rond 2.45 uur verwittigd van een brand aan de frituur, nadat een buurtbewoner een knal hoorde. Hij dacht dat het ging om een verkeersongeval waarbij een voertuig in de frituur had gereden want in de buurt zag hij twee mannen op het trottoir liggen.

“Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de frituur in lichterlaaie. Er was geen blussen meer aan en de brandweer had de handen vol om een naburige woonst te vrijwaren van het vuur”, zegt DaniĂ«l Noens van de politie Amow. “Niettegenstaande liep deze ook schade op met zodanig gevolg dat ze onbewoonbaar is.”

Een ziekenwagen, die ook werd opgeroepen, ontfermde zich over de twee mannen, E.W. en B.B., allebei 21 en afkomstig uit Asse. Ze liepen vrij ernstige brandwonden op aan de armen en handen. Ze werden overgebracht naar de kliniek in Brussel.

Na de blussingswerken kwam men tot de vaststelling dat het helemaal niet ging om een verkeersongeval. In de buurt van de frituur werd een jerrycan aangetroffen die naar alle waarschijnlijkheid gebruikt werd als brandversneller.

Het politioneel onderzoek spitste zich toe op de twee gekwetsten. Het parket werd van de brandstichting op de hoogte gebracht.

De bewoners van het naburig pand konden zich in veiligheid brengen. Niemand is gekwetst. Ze zullen tijdelijk een onderkomen elders moeten nemen.

Frituur Den Box heeft ook nog een frituur in de Nieuwstraat in Asse.

Update: Een branddeskundige, die in voormiddag de omstandigheden onderzocht, kwam tot het besluit dat de brand opzettelijk was aangestoken. De twee verdachten werden intussen van hun vrijheid beroofd. “De politie onderzoekt hun rol nog en of ze aan de feiten gelinkt kunnen worden”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

Update zaterdag 12 december: Het parket Halle-Vilvoorde deelde mee dat de twee personen zijn aangehouden en ter beschikking werden gesteld van de onderzoeksrechter.

BESTE KLANTEN,Wij zullen vandaag gesloten zijn .. Deze nacht hebben wij met schandalig vandalisme te maken gekregen…

Posted by Frituur Den Box Nieuwstraat on donderdag 10 december 2015

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk