Sporen te glad in Zellik door vallende bladeren

De spoorlijn 60 Brussel-Dendermonde kampt in Zellik al enkele weken met problemen door de vele vallende bladeren. Dat zegt kamerlid Inez De Coninck (N-VA), die hierover een vraag indiende bij de federale minister van Mobiliteit.

“Reizigers melden dat er op spoorlijn 60 Brussel-Dendermonde reeds enkele weken ernstige storingen voorkomen”, aldus De Coninck. “Het probleem situeert zich bij de hevige bladval ter hoogte van Zellik. Er is een gedeelte spoorlijn opwaarts waar er zich door de hevige bladval adhesieproblemen voordoen. De sporen zijn dus te glad om erover te rijden. Voornamelijk de oudere, minder krachtige treinen ervaren op dat stuk problemen, waardoor ze de nieuwere toestellen ophouden. Het gevolg is hinder op de hele spoorlijn.”

Volgens De Coninck gaat het om een structureel probleem dat een structurele oplossing vereist.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk