Grote belangstelling voor infomoment ringtracé

De informatieavond die de vzw Arma dinsdagavond organiseerde over het tracé voor de tweede en derde fase van de ringweg in Asse kende een overrompelende belangstelling.

Het feestzaaltje van Den Bloeyenden Wijngaerdt op de Markt in Asse bleek te klein voor de zowat 500 geĂŻnteresseerden. Veel mensen keerden noodgedwongen terug huiswaarts.

Arma (Actiegroep Ruimte en Mobiliteit Asse) is de opvolger van het actiecomitĂ© ‘Geen Ring door Asse’ dat destijds via de Raad van State de aanleg belette van die fel omstreden tweede en derde fase.

De provincie wil nu echter, met de steun van het gemeentebestuur, datzelfde tracé, met enkele lichte correcties, opnieuw laten vastleggen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP).

Het comité ijvert nog steeds voor een tracé dat rond het centrum gaat en is van oordeel dat de milieustudie de mogelijke tracés niet objectief met elkaar afwoog. Het infomoment was dus bedoeld om een ander licht te schijnen op de plannen van de provincie.

Verwacht wordt dat het openbaar onderzoek voor dit PRUP rond de jaarwisseling zal plaatsvinden.

‘We kregen achteraf veel warme en enthousiaste reacties en gebaren van steun en sympathie voor onze actie’, zegt Marc Vandeweerdt van Arma.

‘De nood aan informatie is bijzonder groot en veel mensen waren blij dat ze eindelijk eens een duidelijke uitleg kregen, al blijven er in dit dossier nog een massa open vragen waar de gemeente en de provincie mist blijven spuiten.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk