Belevingstuin in Huis Michielsheem dankzij Helping Hands

Huis Michielsheem in Dilbeek kon dankzij een schenking van Belfius Foundation een belevingstuin of ‘snoezeltuin’ realiseren.

De tuin werd aangelegd met een schenking van 5.000 euro in het kader van de wedstrijd Helping Hands van Belfius Foundation.

Het Huis Michielsheem van het dienstencentrum Klim vzw is een tehuis voor volwassenen met een matige tot diep verstandelijke beperking. Ook personen met een verstandelijke beperking en bijkomende problemen zoals fysieke beperkingen, psychische stoornissen of chronische ziekten kunnen in Klim terecht.

Een belevings- of snoezeltuin is een tuin om in te ervaren en te beleven. Door gebruik te maken van natuurlijke aspecten kunnen zintuigen door geur, kleur, tast, gehoor, smaak en beweging geprikkeld worden. Het is ook een ontmoetingsplaats voor de bewoners die er niet alleen verbinding maken met de omgeving, maar ook in contact komen met anderen.

Klim_1 belevingstuin de klim