De Dier en Scheerlinck breken met N-VA (+ video)

In Denderleeuw breken burgemeester Jan De Dier en schepen Erna Scheerlinck met de N-VA. Ze kondigen in een persbericht aan dat ze hun onlangs opgerichte beweging DVD (Duurzaam Vlaams Denderleeuw) tot een volwaardige partij gaan uitbouwen.

‘Het was ons al een tijdje duidelijk dat de lokale N-VA-afdeling tot geen enkel gesprek meer bereid was’, zeggen De Dier en Scheerlinck.

‘Wel integendeel, we werden geschorst als bestuurslid zonder enige vorm van wederwoord en onmiddellijk doorverwezen naar een nationaal verzoeningstribunaal, lees: oorlogstribunaal. We werden ook niet meer uitgenodigd voor de fractievergaderingen.’

Volgens De Dier en Scheerlinck heeft de N-VA een bocht van 180 graden genomen. ‘Er is het feit dat de lokale voorzitter Duyck aan de gouverneur stelde dat De Dier en Scheerlinck niet passen in een mogelijk toekomstig samengaan van N-VA en SP.A in een volgende coalitie.’

‘Ook uit het stemgedrag op de laatste gemeenteraad blijkt dat N-VA niet langer haar eigen burgemeester en schepen steunen, maar eerder volledig laten vallen.’

‘Mede gesterkt door de overweldigende steun die we de laatste  weken mochten ervaren van de man in de straat, hebben we beslist om ons lidmaatschap van N-VA ongedaan te maken en voortaan met DVD als volwaardige politieke partij van start te gaan.’

‘In de komende maanden bouwen we DVD verder uit als partij met een specifiek profiel, dit met het oog op de verkiezingen van 2018 waar we de échte verandering willen brengen.’