Ellende voor reizigers door auto op spoor

Woensdag even voor vijven gebeurde er een banaal ongeval op de spoorweg overgang ter hoogte van Schermershoek (Mollem). Banaal ware het niet dat één van de bestuurders nog een uitwijk manoeuvre deed en zo op de sporen terecht kwam. Een aanstormende trein richting Brussel moest bruuks remmen en kwam tot stilstand zonder de wagen echter te raken.

Het duurde tot kwart na zes voor de wagen weggetakeld was en de overweg weer open gesteld werd. Ondertussen was het treinverkeer op de lijn Brussel-Dendermonde volledig tot stilstand gekomen. In de eindstations liet men de treinen niet meer vertrekken en wie al onderweg was, moest noodgedwongen wachten of een ander vervoermiddel zoeken.

Ook de reizigers in de trein die even na het ongeval tot stilstand kwam, bleven in de trein tot een nieuwe bestuurder werd aangevoerd. De bestuurder van de trein waarin ze ongeduldig zaten te wachten, was in shock en moest vervangen worden.

Ondertussen bleven een vijftal overwegen (naar verluidt o.m. aan de stations van Mollem en Asse) gesloten wat voor verkeersoverlast zorgde. Pas in de vooravond kwam het treinverkeer weer op gang. Honderden pendelaars hadden een paar uur moeten wachten. De politie en personeel van Infrabel kwamen ter plaatse om de situatie onder controle te houden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk