Verkeerslichten station Asse ‘nog deze week aangepast’

De regeling van de verkeerslichten aan het station van Asse wordt ‘met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ nog deze week aangepast. Dat liet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Vlaams-Brabant maandagavond weten aan het gemeentebestuur van Asse.

Schepen van Mobiliteit Yoeri Vastersavendts (Open VLD) maakte zaterdag openlijk zijn beklag over de tergende bureaucratie bij AWV.

Asse vraagt al sinds de heropening van het aangepaste kruispunt in april dat het verkeer uit Asse-centrum prioritair voorrang zou krijgen, telkens er een trein is gepasseerd. In de realiteit krijgt het verkeer dat Asse inrijdt echter voorrang.

De gemeente klaagde dit al maanden aan met ettelijke telefoons en mails, maar kreeg geen gehoor. Door het afsluiten van de Huinegem-brug de voorbije twee weken waren de gevolgen extra zwaar te voelen.

AWV erkent nu dat de regeling van de lichten niet klopt, maar ‘dat de evaluatie van zo’n aanpassing aan een kruispunt nu eenmaal een tijdje duurt’.

Lees ook:

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk