Sarah uit Asse wil een K3’tje worden

In Asse en omgeving wordt hard uitgekeken naar hoe Sarah Bossuwé (23) het er vanavond vanaf brengt in de derde voorronde van vtm’s ‘K3 zoekt K3’.

Sarah heeft sinds kort haar master in de communicatiewetenschappen op zak en dat ze zeer goed heeft opgelet in de klas mag blijken uit haar opvallende aanwezigheid op de sociale media (zie onder).

Een jaar geleden richtte Sarah haar eigen ‘Dansstudio Sarah’ op in Asse, gestart met drie uurtjes per week en intussen al toe aan tien klassen in vijf leeftijdsgroepen.

De choreografie die ze met haar dansstudio op YouTube zette op ‘Hey Mama’ van  David Guetta en Nicki Minaj haalde al meer dan 329.000 views. Sarah heeft trouwens ook een eigen danskanaal op YouTube.

‘Die dansstudio was mijn grote droom’, vertelt ze. Dat ontbrak nog in Asse, vond ik. Ik dans al van mijn vier jaar. Toen we nog in Brussel woonden volgde ik al vrij intensief privé-ballet bij iemand die nog bij Béjart heeft gedanst.’

‘Nadat we naar Asse verhuisden ging ik dansen in de showgroep Extreme Dance in Denderleeuw, waar ik al op mijn vijftiende mee les mocht beginnen geven. Ik wist toen al: dit is mijn ding.’

‘Ook toen het nieuws over de K3-zoektocht bekend werd, dacht ik: dit is iets voor mij. Ik was altijd al een grote K3-fan. Nog altijd. Ik gebruik hun muziek al lang in mijn danslessen en toen ik leidster was bij Chiro Walfergem.’

Sarah koos voor haar tv-auditie voor het K3-liedje ‘Handjes draaien’.

‘Omdat het zangtechnisch toch een iets moeilijker liedje is. Ik nam vooraf privé-zangles, want in zingen heb ik nog niet zoveel ervaring. Op de academie hier in Asse volgde ik wel notenleer, gitaar, dictie en ballet, maar dat was nooit op professioneel niveau.’

Of en hoe het K3-avontuur voor Sarah verder gaat, dat zien we vanavond op VTM.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk