Spits FM en Goeiedag slaan de handen in mekaar

Lokale radio Spits FM en het huis-aan-huis magazine Goeiedag hebben een intentieverklaring afgesloten over een doorgedreven samenwerking.

De bedoeling is om vanaf september samen een nieuw radiostation op te starten. De rode draad is lokale verankering. Met veel aandacht voor het lokaal nieuws, de regionale sport en het verenigingsleven.

De juiste invulling en programmatie wordt momenteel nog verder uitgewerkt. Als alles technisch en administratief goed verloopt zal het nieuwe project te beluisteren zijn vanaf september. De roepnaam van de nieuwe zender is ‘Goeiedag-radio’.

De uitzendingen zullen te beluisteren zijn op 3 frequenties in onze regio (87.8 vanuit Opwijk, 107.5 vanuit Asse-Ternat en 103.9 voor het Pajottenland).

De roepnaam ‘Spits FM’ verdwijnt dus, maar het zullen wel grotendeels dezelfde mensen zijn die het nieuwe radioproject gaan maken voor een veel ruimere regio.

De live studio blijft in Opwijk maar zal volledig vernieuwd worden. De jarenlange radio ervaring van het Spits FM-team en het regionale nieuwsaanbod en de grotere  promotionele en publicitaire draagkracht van Goeiedag (dat binnenkort in ruim 20 gemeenten verschijnt), moeten een groot succes maken van deze nieuwe regionale radio.

Topartikels bij Goeiedag.be