Sportcentrum De Kareel open op 1 augustus

Op de Kouter in Mollem is er zaterdag 1 augustus de feestelijke opening van het sportcentrum De Kareel, met een gloednieuw kunstgrasveld en een ruime energieneutrale kantine met zeven kleedkamers.

‘Ja, er zijn er veel die onze plannen afdeden als luchtkastelen. Die trekken nu grote ogen.’ Bouwondernemer Kris Van Handenhoven (45) uit Asse heeft het voorbije anderhalf jaar heel wat scepsis moeten overwinnen.

Wie hem een beetje kent weet nochtans dat hij een man is van weinig woorden, maar wel van daden. In november 2013 kocht hij aan de Kouter de voetbalvelden op die VW Mollem al veertig jaar huurde, met de belofte om er tegen de zomer van 2015 een nieuw sportcentrum te bouwen met een kunstgrasveld.

Bij VW Mollem, dat haar oude kantine enkele maanden geleden onder de sloophamer zag verdwijnen, is de scepsis intussen omgeslagen in enthousiasme. ‘Ze hebben zelfs spelers kunnen tekenen die vorig jaar nog onder geen beding wilden komen. Tot ze het nieuwe kunstgrasveld zagen. Dat heeft geen enkele ploeg in vierde provinciale’, aldus Van Handenhoven.

Acht clubs

Naast VW Mollem, de jeugdopleiding Juve Mollem en SV Kobbegem wordt de nieuwe infrastructuur, kostprijs 1,15 miljoen euro, ook gebruikt door Voetbalacademie.net en de liefhebbersploeg Amicale Press die uitkomt in het bedrijfsvoetbal. Ook SK Londerzeel en SC Wolvertem, respectievelijk derde en vierde klasse, komen in de winter naar Mollem voor hun avondtrainingen.

Het kunstgrasplein is ook geschikt als hockeyveld. Dat de nieuw opgerichte HC Asse-Mollem plots haar naam wijzigde naar HC Blue Sox en verkaste naar Merchtem is iets dat nog zwaar op de maag ligt bij Van Handenhoven en zijn partner Patrick Grobet, die de kantine gaat uitbaten.

‘Wij hebben die club zelf uit de grond gestampt, meer dan drieduizend flyers verdeeld, trainers en vrijwilligers gezocht en initiaties georganiseerd waar 180 spelertjes op afkwamen. Toen we de club uiteindelijk loslieten en het bestuur, dat zelf nog geen enkele verdienste had, zelfs een clubkas meekreeg om het eerste half jaar te overbruggen, trokken ze plots naar Merchtem. Zo erg ben ik, zelfs als ondernemer, nog nooit bedrogen geweest. We geven echter niet op. Heel wat spelers keerden al terug toen ze hoorden wat er was gebeurd. HC Asse-Mollem gaat in elk geval van start.’

De nieuwe kantine is volledig energieneutraal. Er loopt zelfs geen gasleiding in het gebouw. De energievoorziening, ook van de vier lichtmasten rond het plein, gebeurt via 48 zonnepanelen, 24 thermische panelen en een warmtepomp. Alle led-verlichting werkt op sensoren. Er is zelfs geïnvesteerd in een AED-toestel (defibrillator).

‘We willen er een ontmoetingsplaats voor iedereen van maken, niet enkel voor sportclubs. Ook wandelaars, fietsers of al wie gewoon een pannenkoek wil komen eten is hier welkom, van maandag tot vrijdag vanaf 16.30 uur, in het weekend vanaf 20 uur.’

Zaterdag 1 augustus kan iedereen een kijkje komen nemen van 13.30 uur tot 17 uur. De feestelijke receptie is om 19 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk