Valverde geeft forfait voor Na-Tour Ninove

Met spijt in het hart kondigde Flanders Cycling Events vandaag het forfait aan van Alejandro Valverde.  Hierdoor gaat de grote droom van Willy Verlé en zijn ploeg in rook op om het Tourpodium ook in Ninove op zondag 2 augustus aan de start te krijgen. Valverde is oververmoeid en heeft beslist een rustperiode in te bouwen met het oog op het najaar.

Ook JĂŒrgen Roelandts zegt noodgedwongen af. Hij is door Lotto-Soudal opgeroepen om zondag aan de start te verschijnen in Londen.

Het deelnemersveld van het na-Tourcriterium in Ninove mag er nog altijd zijn : Chris Froome, Nairo Quintana, Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Kenneth Vanbilsen en, in extremis toegevoegd, de Brit Geraint Thomas, NicolĂĄs Jonathan Castroviejo en Niki Terpstra.

Thomas is niet de eerste de beste. Hij rijdt voor het Team Sky van Froome, stond de Tourwinnaar bij in de moeilijkste momenten, is meervoudig wereldkampioen op de piste en won enkele maanden terug op magistrale wijze de E3 Harelbeke.

De Spaanse tijdrijder NicolĂĄs Jonathan Castroviejo is niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk een mooie naam. Hij is ploegmaat van Nairo Quintana bij Movistar, komt uit de Tour en is tweevoudig Spaans kampioen tijdrijden.

Op de valreep heeft Flanders Cycling Events ook Niki Terpstra aan de deelnemerslijst kunnen toevoegen. De Nederlander van Etixx-QuickStep heeft momenteel de leiderstrui in de Ronde van Wallonië om de schouders en is een vaste waarde bij de ploeg van Patrick Lefevere. Hij won in 2014 Dwars door Vlaanderen en Parijs-Roubaix, is Nederlands kampioen en was tweede in de voorbije Ronde van Vlaanderen.

Meer info over Na-Tour Ninove vind je op www.flanderscyclingevents.be

Topartikels editie Ninove-Dender