Voodoo Village brengt Ibiza naar Kautertaveerne

Ibiza in het Pajottenland: deze zomer wordt het gehuchtje Kautertaveerne in Asse omgetoverd tot een hip dorp vol hippies en indianen. Het openluchtevenement ‘Voodoo Village’ slaat de komende maanden zes keer z’n tenten uit op een unieke locatie.

Topdeejays van over de hele wereld komen er een setje draaien. “Rechtstreeks van Tomorrowland naar het platteland”, glimlacht organisator Maxim Dekegel uit Lennik.

‘Voodoo Village’: zo heet het allernieuwste concept van Maxim Dekegel, eigenaar van Xoda Club in Tongeren. Samen met zijn zus Axelle treedt hij nu voor het eerst toe in de wereld van de festivals. “Dit was altijd al onze droom”, legt hij uit. “In de zomer ligt het nachtleven in België enkele maanden stil. Ideaal dus om iets nieuws te proberen. Openlucht leek ons een heel leuk idee.”

Maar vooral dat laatste baarde Maxim lange tijd zorgen. “Het was niet eenvoudig om een geschikte plek te vinden”, gaat hij verder. “We zochten echt iets speciaals. En ik denk dat we daar wel in geslaagd zijn.”

De jonge organisator kon het domein van wijnbouwer Jurgen Holvast in Kautertaveerne strikken. “Pal tussen de bomen en struiken. Echt een toplocatie.” De organisatie plant het domein om te toveren tot een indianendorp. “Eigenlijk keren we terug naar het verleden”, zegt Julien Rivera, artistiek directeur. “Het is een soort hommage aan onze voorouders die nog in harmonie met de natuur leefden. Een klein beetje zoals Woodstock, maar dan veel gezelliger.”

Voor Maxim primeert de sfeer. “Ik wil het kleinschalig houden”, zegt hij. “We richten ons op een artistiek publiek. Mensen die samen kunnen genieten van muziek, middenin de natuur en omgeven door andere culturen. Het hele domein zal authenticiteit uitstralen met veel oude meubeltjes, winkeltjes, hangmatten en twee speciale chillzones. In twee woorden: love en peace.”

Als de omgeving er niet in slaagt om de sfeer te scheppen, dan zijn er ook de deejays nog. Het indrukwekkende lijstje van internationale topdeejays mag best gezien worden. “Met Patrick Topping, waFF, Richy Ahmed, Ida Engberg en Kolombo hebben we de beste namen van Ibiza kunnen strikken”, glimlacht Maxim.

“Onze absolute topnaam is MAGDA uit Detroit. Zij draait deze zomer nergens anders in België. Op Facebook heeft ze meer dan 500.000 fans. Het is echt uniek dat we al deze toppers naar hier hebben kunnen halen. Eerlijk gezegd, was ik zelf wat geschrokken. Alle deejays zijn dol op ons concept. Intussen zijn het zelfs al vrienden geworden.”

‘Voodoo Village’ zal deze zomer zes keer doorgaan. “Onze eerste locatie geven we al prijs”, glimlacht Axelle. “De andere zijn voorlopig nog geheim. We bekijken eerst hoe het in Asse verloopt. Het is voor ons belangrijk dat de hinder beperkt blijft. Daarom zetten we enorm veel in op een goeie organisatie met extra veiligheidsmensen, parkeerwachters en verkeersleiders.’

‘Ook de muziek blijft onder de toegestane geluidsnorm, ook al zitten we heel ver van de bewoonde zone. De mensen zullen haast niet doorhebben dat er iets gebeurd. We houden geen luidrustig festival, maar eerder een zonnige dansnamiddag met lekker eten en drinken.”

De eerste ‘Voodoo Village’ vindt zondag 14 juni in de Terlindeweg 142 in Asse plaats.

Topartikels bij Goeiedag.be